Går Venstre i regjering, må Ap kaste dem ut av bystyresamarbeidet i Trondheim, krever SV. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Går Venstre i regjering, må Ap kaste dem ut av bystyresamarbeidet i Trondheim, krever SV. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixGorm Kallestad / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Rødgrønt samarbeid i Trondheim kan ryke

Går Venstre i regjering, må Ap kaste dem ut av bystyresamarbeidet i Trondheim, krever SV. Det Ap-ledede samarbeide kan dermed ryke etter 14 år.

Koalisjonen består i dag av sju partier. I  Adresseavisen mandag stilte SV ultimatumet om at Ap må kaste Venstre ut av bystyresamarbeidet om partiet går i regjering.

– Hvis Venstre går i regjering og bruker sin politiske kapital på å styrke den mest høyreorienterte regjeringen i norsk historie, så kan vi på prinsipielt grunnlag ikke lenger samarbeide med dem, sier Ottar Michelsen, gruppeleder i Trondheim SV, til Klassekampen.

SVs ultimatum møtes med irritasjon i Ap.

– Vi er et parti som holder løfter og avtaler. Og når vi har skrevet under en avtale med seks andre partier, holder vi den. Det er SV som ønsker å gå ut, og vi forholder oss til spillereglene, sa ordfører Rita Ottervik (Ap) til Adressa mandag.

(©NTB)