Starter organisasjon mot sammenslåing i Finnmark

Regionreform. – Finnmarkingene føler seg fullstendig overkjørt, sier initiativtaker Arne Pedersen. Nå starter de en organisasjon som skal kjempe mot tvangssammenslåingen med Troms. Imens går forhandlingene med Troms sin skjeve gang.
– Målet er å få Finnmark fylkesting til å sende en søknad til Stortinget om oppløsning av sammenslåingen, sier Arne Pedersen, en av to initiativtakere til organisasjonen som nå dannes. Foto: Privat

 Den 11. januar avholdes folkemøtet «Nei takk til tvangssammenslåing» i Vadsø. Under det åpne møtet skal også lokallaget «For Finnmark» bli stiftet. Partileder Trygve Slagsvold Vedum fra Sp vil være til stede.

Initiativtakerne er Randi Karlstrøm (KrF) fra Alta og Arne Pedersen (Ap) fra Vadsø. Karlstrøm har vært stortingsrepresentant, og Pedersen har vært fylkesvaraordfører i Finnmark og sittet i kommunestyret i Vadsø. Han har også vært en sentral person i Norges Fiskarlag i mange år.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.