Storkommuner vil ha bukt med ufrivillig deltid

Politikk. Landets største kommuner samles bak et opprop om at kommuneorganisasjonen KS må presse regjeringen til innsats mot ufrivillig deltid.
– Jeg ser på ufrivillig deltid som skjult arbeidsløshet, sier byråd for helse, eldre og arbeid Tone Tellevik Dahl (Ap) i Oslo. Arkivfoto: Berit Almendingen

Klassekampen skrev torsdag at kun 28 prosent av helsefagarbeiderstillingene som ble lyst ut på Finn.no i fjor, var heltidsstillinger. 

– Tallene er så ille at det er vanskelig å ta inn over seg. Det er særlig alvorlig, da dette er en utfordring vi har jobbet med i mange flere år, med få tegn til bedring, sier ordfører Kristin Røymo (Ap) i Tromsø. 

– Deltidskrisen er kanskje den største utfordringen vi har i Kommune-Norge. Heltidskultur må bli en hovedprioritet for norske kommuner og for regjeringen, sier ordfører Ingrid Aune (Ap) i Malvik kommune til avisen. Hun var den som tok initiativ til oppropet.

KS snakker på vegne av kommunene i møte med regjeringen og har konsultasjonsmøter med regjeringen i forbindelse med statsbudsjett.

Også byråd for helse, eldre og arbeid i Oslo, Tone Tellevik Dahl (Ap) støtter initiativet.

– Jeg ser på ufrivillig deltid som skjult arbeidsløshet. Det bør regjeringen også begynne å gjøre, sier hun.

Ifølge Dahl vil byrådsleder Raymond Johansen (Ap) ta opp kravet under KS-storbysamling fredag.

Også fra Trondheim, Bodø og Bergen kommer det støtte til kravet.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!