– Kommuner kan styrke tjenestene

Politikk. Kommunene får nok penger neste år til å kunne gi innbyggerne et bedre tilbud, mener kommunalministeren.
Kommunene får stadig økte utgifter til eldre, men kommunalministeren mener at kommuneproposisjonen for neste år dekker utgiftene. Foto: Magnus Knutsen Bjørke

– Veksten er nok til å styrke tjenestene. Vi dekker utgiftene som kommunene har til demografi, vi trapper opp satsingen til rusomsorgen med 200 millioner kroner og 100 millioner kroner til habilitering og rehabilitering. I tillegg mener vi det er handlingsrom for kommunene til å gjøre prioriteringer som de synes er nødvendig, sier kommunalminister Monica Mæland (H) til Kommunal Rapport. 

Kommunene får en vekst på mellom 2,6 milliarder og 3,2 milliarder kroner i frie inntekter i 2019. Det betyr en realvekst for kommunene på mellom 0,7 og 0,9 prosent.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.