– Vi ønsker at alle eksisterende tjenestesteder etter politireformen som har passutstedelse, skal fortsette å ha det, sier Jenny Klinge (Sp). Foto: Senterpartiet / Robin Berg Jønsson.
– Vi ønsker at alle eksisterende tjenestesteder etter politireformen som har passutstedelse, skal fortsette å ha det, sier Jenny Klinge (Sp). Foto: Senterpartiet / Robin Berg Jønsson.Robin Berg Jønsson / Senterpartiet
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Krever langt flere passkontor

Justisdepartementet lover at vi skal sitte igjen med flere enn 72 passkontor i landet, men vil foreløpig ikke si noe om hvor mange. Nestleder Jenny Klinge (Sp) i justiskomiteen frykter departementet kommer til å legge seg på en minimumsløsning.

I forbindelse med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett vedtok Stortinget også at det skal være et høyere antall steder med passkontor enn de 72 som Politidirektoratet har foreslått.

Politidirektoratet har hatt som utgangspunkt at 90 prosent av befolkningen i alle politidistrikter skal nå et passkontor i løpet av én time. Stortinget har nå endret denne forutsetningen til at minst 90 prosent av innbyggerne i hvert politidistrikt skal ha maks 45 minutter kjøretid for å nå et passkontor. I tillegg ber Stortinget altså spesifikt om at det skal være et høyere antall utstedelsessteder enn det Politidirektoratet har foreslått.