SMS og brev får folk til stemmeurnene

Politikk. Å sende SMS og brev til unge velgere og velgere med innvandrerbakgrunn, får flere til urnene. Effekten er best ved lokalvalg. Det viser en rapport som offentliggjøres i dag.
Det hjelper å sende SMS og brev til velgerne. Deltakselsen øker, konkluderer forskingsleder Johannes Bergh og Institutt fot samfunnsforsking. (arkivfoto)

–Å sende SMS til grupper der valgdeltakelsen er lav, fungerer veldig godt i lokalvalg, sier forskingsleder Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning. I dag legger instituttet fram rapporten om eksperimentet med å sende ut SMS og brev til velgere ved lokalvalget i 2015 og ved stortingsvalget i 2017. Den har fått den engelske tittelen «Voter Mobilisation in a High-Turnout Context» Forskerne Johannes Bergh, Dag Arne Christensen and Richard Matland står bak.

Forskerne har undersøkt de rundt 300 kommunene som har elektronisk manntall, og sendt ut 170.000 SMS. Oslo kommune var en av forsøkskommunene. Meldingene som ble sendt ut var upolitiske av typen: Hei! Dette er en vennlig påminnelse om stortingsvalget 11. september. Demokratiet har bruk for din stemme, så husk å delta i valget!

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.