Droppet revisjon for å skåne lærerne

Politikk. Bjerkreim kommune har skrinlagt en lenge planlagt forvaltningsrevisjon av skolemiljøet etter massiv motstand fra lærere. – Ikke greit, sier kontrollutvalgsleder Magne Vaule (Ap).
Kontrollutvalgsleder Magne Vaule (Sp) stiller spørsmål ved hvorfor mange av politikere har et så sterkt ønske om å hindre at revisjon får gjennomføre sin undersøkelse. Arkivfoto: Mohammed Basefer

Hele ni lærere – nåværende og tidligere ansatte ved Bjerkreim skule – satt ifølge Dalane Tidende i salen da det var spørretime i kommunestyret i Bjerkreim 18. april. Flere av dem benyttet anledning til å fortelle hvilken stor belastning mobbesaken, der det i 2015 ble fremmet erstatningskrav på vegne av fire elever, har vært.

Flere av lærerne tok til orde for å stoppe revisjonen, og slik ble det. Som begrunnelse ble det vist til at anmeldelsen av ordføreren og seks kommunale ledere for brudd på opplæringsloven var blitt henlagt.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.