Treg fødsel for lobbyregister

Politikk. Det er ett år siden Trondheim kommune vedtok å opprette et lobbyregister. Det er ennå ikke på plass. 
EU-regler har forsinket prosessen med å opprette landets første kommunale lobbyregister i Trondheim. Foto: Colourbox.com

Et lobbyregister skal registrere personer, interesseorganisasjoner og firmaer som tar kontakt med politikere i kommunen. Det er politikerne selv som har ansvar for å føre opp dem de har kontakt med. Trondheim vedtok å opprette et slikt register i fjor, som den første og foreløpig eneste kommunen i landet. Men det har tatt tid å få det på plass.

En av årsakene er det nye personvernregelverket fra EU, (GDPR) General Data Protection Regulation. Kommuneadvokaten i Trondheim skriver i sakskomplekset at han fremdeles ikke vet om forslaget er helt innenfor regelverket, og ber politikerne la Datatilsynets sjekke det en gang til før det aktiveres.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.