10.000 handlenett skulle endre folks plastbruk – skrotet etter protester

Politikk. – Hensikten med saken var god, sier ordføreren.
Ordfører i Moss, Hanne Tollerud (Ap), gikk inn for å trekke forslag om innkjøp av handlenett etter protester. Foto: NTB Scanpix

Flere kommuner jobber med å redusere plastbruken og samtidig bidra til at holdningene blant innbyggerne endres. Ved å fjerne engangsbestikk i rådhuskantiner, begrense bruk av plastemballasje og innføre kildesortering, håper kommunene å bli plastfrie.

Mange synes derfor at det var en god idé da Ap-politiker i Moss, Tomas Colin Archer, i april fremmet en interpellasjon i bystyret der han foreslo at kommunen og næringslivet gikk sammen om å stoppe bruken av plastposer, og i stedet satset på bomullsnett. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.