Halvparten vet ikke hvem kommunen slår seg sammen med

Kommunestruktur. To av tre innbyggere i Stavanger klarer ikke å navngi de to kommunene Stavanger slår seg sammen med i 2020.
Én av tre innbyggere i Stavanger klarte å svare rett på hvilke kommuner Stavanger skal slå seg sammen med i 2020, og hva den nye kommunen skal hete. Foto: Stavanger kommune

De vet heller ikke hva som vil bli navnet på den nye kommunen. Det kommer fram av en innbyggerundersøkelse Sentio gjennomførte på oppdrag fra prosjektorganisasjonen nye Stavanger kommune i oktober. Bare 33 prosent av siddisene klarer å gi riktig svar.

1. januar 2020 slår Stavanger, Rennesøy og Finnøy kommuner seg sammen til nye Stavanger kommune. Undersøkelsen viser at innbyggerne i Rennesøy og Finnøy er mer oppdatert enn innbyggerne i storebror Stavanger. 79 prosent av innbyggerne i Finnøy og 80 prosent i Rennesøy vet hvem som skal slå seg sammen og hva det nye navnet blir.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.