Sykefraværet i kommunene er høyere enn i staten og privat sektor og koster omtrent 11 milliarder kroner i året. Illustrasjonsfoto
Sykefraværet i kommunene er høyere enn i staten og privat sektor og koster omtrent 11 milliarder kroner i året. IllustrasjonsfotoIllustrasjonsfoto: Colourbox
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Dette er sykelønnskravene til KS

Virke nekter å inngå en avtale som freder sykelønnen i fire nye år når forhandlingene om ny IA-avtale starter. Det gjør ikke KS.

– Vi kan ikke starte forhandlinger mellom parter med et ultimatum, sier avdelingsdirektør Anne-Cathrine Hjertaas i KS til Kommunal Rapport.

Sysselsettingsutvalget

Sysselsettingsutvalget skal analysere utviklingen i sysselsettingen i Norge, og foreslå tiltak som kan bidra til at flere kommer i arbeid.

Bakgrunnen er sysselsettingen er lav for noen grupper. Innvandrere og funksjonshemmede står i for stor grad utenfor arbeidsmarkedet og det er blitt flere unge på helserelaterte ytelser.

Mandatet er omfattende, men et av punktene gjelder overføringer og støtteordninger til personer i yrkesaktiv alder.

Utvalget skal svare på er om støtteordninger er tilstrekkelig formålsrettet og egnet til å støtte opp under økt yrkesdeltakelse og sysselsetting.

Kilde: Regjeringen