Sanner mener det bør bli enklere å få låne skolen

Politikk. Kunnskapsminister Jan Tore Sanner vil at kommunene skal bli flinkere til å låne ut skolens lokaler til barne- og ungdomsorganisasjoner.
Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) og styreleder Rode Margrete Hegstad i LNU signerte fredag et brev hvor landets kommuner oppfordres til å gjøre det enkelt for frivillige barne- og ungdomsorganisasjoner å låne eller leie kommunens lokaler. Foto: Terje Lien

I dag signerte han et brev sammen med styreleder Rode Margrete Hegstad i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner (LNU) hvor de sammen peker på at tilgang til skoleanlegg og andre offentlige bygninger er svært viktig for mange lag og organisasjoner.

– Vi har opplevd de siste årene at vi har fått stadig flere tilbakemeldinger fra våre medlemmer om at de sliter med å finne lokaler. Det er et problem som går igjen i veldig mange kommuner, så har vi noen unntak hvor kommunene er kjempeflinke og har lagt til rette. Men det er mange som møter «nei» og det har vi sett på som et så stort og omfattende problem at vi til slutt trengte å løfte det til et nasjonalt nivå, sier Hegstad.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.