Selv om mange av de passkontorene som avvikles utsteder svært få pass årlig er det ingen som avvikles utelukkende på bakgrunn av dette, opplyser justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).Foto: Olaf Heggø, Fotovisjon
Selv om mange av de passkontorene som avvikles utsteder svært få pass årlig er det ingen som avvikles utelukkende på bakgrunn av dette, opplyser justisminister Tor Mikkel Wara (Frp).Foto: Olaf Heggø, FotovisjonJustisdepartementet /Olaf Heggø, Fotovisjon
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Mener passkvalitet er avgjørende

I sju av elleve politidistrikt oppfylles ikke Stortingets krav til maksimal reisevei for å få seg nytt pass. Her kan du se hvor landets 77 passkontor skal være.

Justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) mener det i disse sju distriktene ikke ville vært mulig å opprettholde flere kontor uten at det hadde gått på bekostning av kvalitet og sikkerhet. 

Det var i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett at Stortinget i juni vedtok at minst 90 prosent av innbyggerne i hvert politidistrikt skulle ha maksimalt 45 minutters reisevei til nærmeste passkontor. Det kan gjøres unntak av hensyn til internasjonale krav til kvalitet og volum. I mai hadde Politidirektoratet lagt fram en liste som viste at det i framtiden skulle være 72 passkontor. Stortinget ba i juni om et høyere antall og i forrige uke presenterte Justisdepartementet en liste på 77 passkontor.