Drammen får millionkostnader, men vil ikke be arbeidsministeren revurdere AAP-endringen

Politikk. Regelendringen i arbeidsavklaringspenger (AAP) påfører Drammen kommune millionkostnader, men bystyret vil ikke sende brev til arbeidsministeren.
Ber ikke om endring: Ordfører i Drammen Tore Opdal Hansen (H) og posisjonspartiene Frp og KrF merker at regelendringen for arbeidsavklaringspenger påfører kommunen millionkostnader, men de vil ikke be arbeidsministeren om å revurdere regelendringene. Foto: Drammen kommune

– Arbeiderpartiet har rik anledning til å ta opp saker med alle statsråder i Stortinget, som er rett adresse for rikspolitiske spørsmål, sier ordfører i Drammen, Tore Opdal Hansen (H).

Nylig behandlet bystyret i Drammen en tiltaksplan for å bremse den betydelige økningen Drammen opplever i utgiftene til økonomisk sosialhjelp. Utgiftene for denne tjenesten har økt med 1,3 millioner kroner i måneden det siste året, og rådmann Trond Julin viser i saksutredningen til at en av flere årsaker til kostnadsveksten er konsekvensene av regelendringen for AAP. Til Kommunal Rapport har Drammen kommune estimert kostnadene til å være over tre millioner kroner i året.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!