Mæland erkjenner at hun kan ha bidratt til forvirring

Politikk. Under onsdagens konsultasjonsmøte mellom KS og regjeringen ble regelendringen i Arbeidsavklaringspenger (AAP) et tema. Kommunalministeren kom med innrømmelser.
Forvirring: Kommunalminister Monica Mæland (H) mener at hennes uttalelser til Stortinget kan ha bidratt til forvirring. Foto: Terje Pedersen NTB/Scanpix

– I dag har vi hatt et godt og produktivt møte med KS. På spørsmål om AAP-ordningen sa jeg at mitt budskap i Stortinget var at jeg, som alltid, ikke kan garantere for innholdet i fremtidige budsjetter, og at jeg ser at det kan ha bidratt til forvirring i debatten. For øvrig overlater jeg til arbeidsministeren å svare på spørsmål om pensjon og uførhet, sier kommunalminister Monica Mæland (H).

Flere kommuner har meldt om millionkostnader som følge av regelendringene regjeringen har gjennomført i AAP-ordningen. Nav har kommet med beregninger som viser at det har blitt 3.100 flere personer på sosialhjelp i løpet av det siste året på grunn av regelendringen, og at ekstrakostnadene for kommunene vil være 170 millioner kroner.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!