Nes leter etter et nytt navn

Politikk. To kommuner med navnet Nes er én for mye i Viken fylke. Nå velger Nes i Hallingdal å bytte navn.
Får nytt navn: Ordfører i Nes i Buskerud, Tore Haraldset (Nes Bygdeliste), er på jakt etter nytt kommunenavn. Foto: Nes kommune

– Vi har vedtatt at vi skal bytte navn, men vi har ikke avgjort hva som vil bli det nye navnet. Her har vi flere alternativer, sier ordfører i Nes i Buskerud, Tore Haraldset (Nes Bygdeliste).

Viken fylke etableres 1. januar 2020, og per dags dato finnes det en kommune i Akershus med navnet Nes, og det samme navnet finner vi i Hallingdalen i Buskerud. Kommunal og moderniseringsdepartementet skal ha gjort det klart at to kommuner med samme fylkeskommune ikke kan ha samme navn. Minst én av kommunene måtte bytte navn, og hvis ikke dette skjer, så ville begge kommunene få nye navn av departementet. Nes i Buskerud vedtok derfor i forrige uke at de skal endre kommunenavn.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.