Berg: – Gi PST ansvar for lokalpolitikere

Politikk. Miljøbyråd Lan Mari Berg (MDG) i Oslo foreslår at Politiets sikkerhetstjeneste (PST) bør få ansvaret for å håndtere trusler mot lokalpolitikere.
Kommunalminister Monica Mæland (H) møtte Oslo-byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG), Lindås-ordfører Astrid Aarhus Byrknes (KrF) og representanter fra ungdomspartiene og KS til dialogmøte om hets mot politikere tirsdag. Foto: NTB scanpix/Håkon Mosvold Larsen

Kommunalminister Monica Mæland (H) inviterte i dag KS, lokalpolitikere og ungdomspolitikere til dialogmøte om hets og trusler mot politikere.

– Foranledningen er KS’ undersøkelse som viser at en av fire lokalpolitikere er blitt utsatt for sjikane eller trusler og at 20 prosent av dem derfor lar være å ytre seg. Dette er en svært alvorlig utvikling, innledet Mæland. 

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.