Journalister føler seg nyttige når de skriver om politikk

Politikk. Lokalpolitikk er viktig for lokalmedia, viser ny forskning.
Professor Lisbeth Morlandstø ved Nord Universitet og professor Eli Skogerbø ved UiO forsker på lokalaviser og hva de dekker av stoff. Ut på høsten kommer funnene i bokform. Foto: Tone Holmquist

POLKOM - Senter for studier av politisk kommunikasjon forsker på medier, og til dette valget har de tatt for seg lokalmedia. Funnene ble presentert på Arendalsuka.

Professor Lisbeth Morlandstø ved Nord Universitet har tatt for seg 24 lokale medier fra hele landet, og sett på kildebruk og hva de skriver om. Hun fant at 25 prosent av stoffet handler om sport, så sporten er ikke overraskende viktig for lokalavisene. Men enda viktigere er politikk. Lokalavisene skriver mer om lokalpolitiske saker enn om noe annet. Og jo mindre avisen er, jo viktigere er politikken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.