Leder i kommunen har politianmeldt to politikere for personforfølgelse

Politikk. Samarbeidet mellom administrasjonen og den nye posisjonen er satt på prøve i Nordkapp. En leder i kommunen har politianmeldt to politikere, en politiker varsler motanmeldelse. Lederen mener anmeldelsen er et privat anliggende.
Uro: Den nye posisjonen i Nordkapp har fått en tøff start. To SV-politikere har blitt politianmeldt for personforfølgelse av en leder i kommunen. En av politikerne uttaler at han skal anmelde lederen for falsk anmeldelse og trakassering.

– Situasjonen vi befinner oss i er nok særdeles uvanlig, og det er åpenbart uheldig at en sentral leder i kommunen har politianmeldt to politikere. Dette er en sak vi må håndtere på et vis, men jeg er usikker på hvordan, sier påtroppende ordfører Jan Olsen (SV).

SV fikk 37 prosent av stemmene på Nordkapp, og de vant med dette en knusende seier over Ap, som de siste fire årene har hatt rent flertall i kommunen. SVs Jan Olsen tiltrer som ny ordfører 15. oktober, men før han tar fatt på sitt nye verv må han konstatere at en av lederne i kommunen har politianmeldt hans partifeller Ottar Hansen og Hermann Mathisen. Førstnevnte har fast plass i kommunestyret, mens Mathiesen er valgt inn som vararepresentant.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Kommentarfeltet er desverre stengt på denne saken.