Opphevet områderegulering på Nordkapp-halvøya, vil ha mer fri konkurranse

Politikk. I juni ble det vedtatt å videreføre reguleringen av Nordkapp-platået til private formål. Denne uka valgte den nye posisjonen å erklære vedtaket for ugyldig.
Endrer regulering: Ordfører Jan Olsen (SV) i Nordkapp har i løpet av én måned foretatt flere endringer som påvirker forvaltningen av Nordkapplatået. Foto: Thomas Frigård

– Lovlighetsklagene på vedtaket i juni ble gitt medhold, og dermed er vedtaket ugyldig, sier ordfører i Nordkapp Jan Olsen (SV).

Med én stemmes overvekt vedtok kommunestyret i Nordkapp i juni å videreføre ordningen med å la de private aktørene Rica og Scandic få ta betaling av de besøkende på Nordkapplatået. Med SV i spissen ønsket den daværende opposisjonen en offentlig forvaltning av turistattraksjonen, men med et kraftig flertall i kommunestyret banket Ap vedtaket gjennom. Vedtaket ble imidlertid påklaget, og tirsdag ble klagen behandlet av det nye kommunestyret. Ved valget ble Ap desimert, og SV og Sp tok over makta i kommunen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.