Lederkandidat til KS beklager krass kritikk av egen kommuneoverlege

Politikk. Ordfører Bjørn Arild Gram (Sp) likte ikke at kommuneoverlegen i Steinkjer uttalte seg negativt om sykehuset i Namsos. Han ba om personalmessige konsekvenser. Nå har han beklaget.
Først definerte Steinkjer-ordfører Bjørn Arild Gram uttalelsene til kommuneoverlege Sunniva Rognerud som skandaløse, deretter beklaget han. Foto: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa

– Det var unødvendig av meg å bruke så sterke ord, og det er heller ikke min rolle å gi uttalelser om personalpolitikken i kommunen, sier ordfører Bjørn Arild Gram, som er Sps kandidat til vervet som styreleder i KS, til Kommunal Rapport.

Forrige uke uttalte kommuneoverlege Sunniva Rognerud at det kunne være direkte farlig hvis pasienter i Steinkjer måtte sendes til sykehuset i Namsos. Hun viste til at man i Namsos har rekrutteringsproblemer, problemer med å holde på folk, problemer med å besette viktige stillinger og har mange vikarierende overleger, og det var å sende pasientene i «feil» retning hvis det hastet.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.