Mener opposisjonen må ha makten i kontrollutvalget

Politikk. Enhver posisjon med tro på seg selv, bør la opposisjonen få flertallet i kontrollutvalget. Det mener Bård Hoksrud (Frp).
Bård Hoksrud brukte 24 år på å skjønne kontrollutvalgets betydning. Under kontrollutvalgskonferansen denne uka framsnakket han utvalget. Foto: Hanne Wien

I den nye kommuneloven heter det at opposisjonen skal ha lederen av kontrollutvalget. Det står imidlertid ingenting om at opposisjonen samtidig skal ha flertallet.

– Jeg mener at enhver posisjon med noenlunde tro på seg selv, bør la opposisjonen få flertallet i kontrollutvalget. Det er utrolig viktig å være klar over at kontrollutvalget ikke er partipolitisk, men likevel et politisk utvalg, sa Hoksrud under kontrollutvalgskonferansen denne uken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.