Bedriftene får fortsatt stemmerett

Politikk. Oslos Raymond Johansen (Ap) vil ikke at KS Bedrift skal ha stemmerett i KS-organer. Men det ville landstingets flertall. Forholdet mellom KS og bedriftene skal diskuteres videre.
KS' Landsting bestemte i dag at KS Bedrift, eller Samfunnsbedriftene som de nå heter, skal være en del av KS-familien, og ha stemmerett. Foto: Tone Holmquist

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) fra Oslo foreslo på landstinget for fire år siden at KS Bedrift ikke skulle ha stemmerett. Et organisasjonsutvalg har jobbet med saken siden.

– Det utfordrer min rettferdighetssans at bedriftene som ikke er medlem av KS, har stemmerett. KS Bedrift har 25 delegater men betaler ikke inn en krone til KS. Oslo betaler 20, 5 millioner og har 17 delegater. Vi kunne brukt de pengene på andre ting, sa Johansen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.