Drama om nestledervalget i KS

Politikk. Bjørn Arild Gram (Sp) ble enstemmig valgt til ny KS-leder. Men nestledervervene ble det dragkamp om.
KS skal fortsatt være en «happy konsensusbasert lokalpolitisk familie» ledet av Bjørn Arild Gram (Sp). Valgene til KS-ledelsen dreide seg om hvorvidt KS skal bli mer politisert eller være en konsensusbasert organisasjon. Foto: Tone Holmquist

Gunn Marit Helgesen (H) blir første nestleder med en 50 prosent stilling og ansvar for de internasjonale vervene som hun i dag har. Sven Tore Løkslid (Ap) blir andre nestleder i 30 prosent stilling. Venstre, KrF, Høyre, Frp og Senterpartiet sørget for at denne løsningen fikk flertall.

Mindretallet med Ap, SV og MDG ville at Løkslid skulle være første nestleder, og at både han og Helgesen skulle ha 30 prosent stilling hver.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.