Nyheter

Partileder Owe Ingemann Waltherzøe i Industri- og næringspartiet synes det er vondt å lese det partifeller skriver om ham, men innrømmer samtidig at han har en intens lederstil.
Partileder Owe Ingemann Waltherzøe i Industri- og næringspartiet synes det er vondt å lese det partifeller skriver om ham, men innrømmer samtidig at han har en intens lederstil.

Lederstrid i Industri- og Næringspartiet

Flere lokallagsledere og partitopper i Industri- og Næringspartiet (INP) tar til orde for å bytte ut partileder og stifter Owe Ingemann Waltherzøe.

Publisert Sist oppdatert

Klassekampen har fått tilgang til flere interne eposter i partiet, der lokallagsledere og andre partitopper ønsker å sparke Waltherzøe.

«Saken har vel blitt diskutert over det ganske land, og de aller fleste er nok enige om at lederstilen Owe har, ikke passer for et politisk parti som INP», skriver leder Svein Stensrud i Moss INP i en epost som gikk ut til fylkesledere og lokallagsledere i partiet. 

Også Rainer Prang i Halden INP støtter dette.

Intens lederstil

Ifølge avisen er det innvandringsskeptiker Kjell Erik Eilertsen som av mange blir pekt ut til å overta. Eilertsen har blant annet gjort seg bemerket ved å kalle både Rødt og SV for nazistiske partier.

Waltherzøe sier til Klassekampen at han synes det er tungt å lese det folk i partiet skriver om ham, og innrømmer at han har en veldig intens lederstil.

– Det kan nok være en kime til at noen kjenner seg overkjørte, sier han til avisen, men understreker samtidig at han ikke har noen planer om å gå av frivillig.

Har tatt pause

Mandag denne uken ble det kjent at Waltherzøe har tatt pause som leder fram til 1. mars neste år.

INP ble stiftet i 2020. På en rekke målinger i høst har partiet hatt en oppslutning over sperregrensen på 4 prosent.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS