– Vi var ikke interessert i å tallfeste antall regioner. Vi mener reformen har begynt i feil ende. Det var oppgavene som skulle komme først, sier Stein Erik Lauvås (Ap). Arkivfoto: Patrick Da Silva Sæther
– Vi var ikke interessert i å tallfeste antall regioner. Vi mener reformen har begynt i feil ende. Det var oppgavene som skulle komme først, sier Stein Erik Lauvås (Ap). Arkivfoto: Patrick Da Silva SætherPatrick Da Silva Sæther
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

– Regioner kan også oppløses

Både kommuner og fylkeskommuner som blir tvangssammenslått får bli oppløst dersom Ap styrer landet etter neste valg. Det bekrefter kommunalkomiteens Stein Erik Lauvås (Ap).

Venstre har lagt fram sitt forslag til nytt regionkart som viser ti regioner pluss Oslo. Forslaget vil innebære noen tvangssammenslåinger forhold til vedtakene i fylkestingene. Troms og Nordland blir tvangssammenslått. Det samme blir Oppland og Hedmark, og Viken-fylkene Buskerud, Østfold og Akershus. Bare Buskerud ønsker denne konstellasjonen. Telemark og Vestfold vil slå seg sammen, men bare hvis Buskerud er med.

Aps Helga Pedersen har tidligere sagt at kommuner som blir tvangssammenslått, skal få en ankemulighet hvis det blir en ny regjering bestående av Ap, Sp og eventuelt andre partier.