Naturidyllen i Finnmark gjenspeiler seg ikke i regionforhandlingene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Naturidyllen i Finnmark gjenspeiler seg ikke i regionforhandlingene. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Stor uenighet i nord

Troms og Finnmark fylkesting er på ingen måte enige om navn på den nye fylkeskommunen. Minst fem forslag ligger på bordet.

Finnmark, Finnmarken, Troms/Finnmark, Finnmark/Troms eller Nordlys? Det er forslagene til navn på den nye fylkeskommunen i nord. Fylkestingene i Finnmark og Troms møttes i Kirkenes onsdag for å diskutere sammenslåingen.

De lå 34 forslag på bordet til møtet, men alle avstemninger ble utsatt til neste møte. Særlig navnedebatten tok lang tid.

Politikerne fra Finnmark benyttet anledningen til å protestere, nok en gang, på tvangssammenslåinga av Troms og Finnmark. Selv om KrF i Stortinget har sagt at de ikke vil snu i denne saken, er det det fylkespolitikerne fra Finnmark håper på. Det ligger et privat forslag i Stortinget  som skal behandles i løpet av høsten.

Fylkespolitikerne var også uenige om hvor mange representanter det nye fylkestinget skal ha. Tallet varierte fra 45 til 71.

– Debatten er preget av hvor vondt og vanskelig dette er for Finnmark, som tvangssammenslås med Troms. Vi kommer ikke videre før Stortinget har fattet en endelig beslutning, og forslaget er behandlet, mener Skjalg Fjellheim som er politisk redaktør i avisa Nordlys.