Omkamp om regionreformen i navnesaken

Regionreform. Opposisjonen i kommunalkomiteen vil sende tilbake hele navnerekka på nye fylkeskommuner, men stortingsflertallet banker i dag de mye omdiskuterte navnene. Det ble en lang og engasjert debatt om fylkesnavn i Stortinget i dag.
– Fylkesreformen er blitt en reform hvor lokaldemokratiet er overkjørt fra dag én, mener saksordfører Willfred Nordlund (Sp). Foto: Ragne B. Lysaker, Senterpartiet

Saksordfører Willfred Nordlund (Sp) åpnet diskusjonen med å si at regionreformen har fått vurderingen «ikke bestått».  Det samme gjelder navnevalget til de nye fylkene. Derfor ville kommunalkomiteens flertall sende navnesaken tilbake til regjeringen. Mindretallets innstilling, Høyre, Frp og KrF, får derimot flertall med Venstres stemmer i Stortingets avstemning senere i dag.

Saken heter altså «Endringer i inndelingslova (nye fylkesnavn)», men diskusjonen bar preg av omkamp om selve regionreformen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.