Nyheter

Fylkesordfører i Finnmark Ragnhild Vassvik (Ap) er skuffet.
Fylkesordfører i Finnmark Ragnhild Vassvik (Ap) er skuffet.

- Motstanden i nord avtar ikke

Fylkesordfører Ragnhild Vassvik (Ap) i Finnmark er sikker på en ting: Motstanden mot regionreformen kommer ikke til å avta etter at KrF ga sin endelige tilslutning til reformen.

Publisert Sist oppdatert

Stortinget er blitt enige om regionreformen - både oppgaver og at strukturen blir som vedtatt.

Fylkesordføreren er for tiden på reise i Russland, men gir denne kommentaren i en SMS:

«Jeg er veldig skuffa over at KrF sikret flertall for fortsatt tvangssammenslåing sammen med regjeringspartiene på bakrommet. Vi avventer uansett Stortingets endelige behandling av saken før vi tar stilling til hva vi skal gjøre videre. En ting er sikkert; motstanden i Finnmark vil ikke avta med dette. Jeg regner med at regjeringen har en plan for hvordan denne sammenslåingen skal gjennomføres om verken Finnmark eller Troms vil delta i fellesnemnda.»

Gir ikke opp

Fylkesvaraordfører Tarjei Jensen Bech (Ap) i Finnmark har ikke gitt opp håpet om å snu tvangssammenslåingen.

– Vi holder fast ved vårt primærstandpunkt om at Finnmark må være et eget fylke. Nå må vi snu alle steiner, ta tiden til hjelp og se hva vi kan gjøre fram mot Stortingets behandling, sier varaordføreren til NRK.

Aksjonerer mot sammenslåing

Troms-aksjonen mot tvangssammenslåing ble dannet mandag der en rekke framtredende personer i nord gikk i bresjen, blant andre Per Oskar Kjølaas, tidligere biskop i Nord-Hålogaland, professor Nils Aarsæther, SVs stortingspolitiker Torgeir Knag Fylkesnes, Britt Kramvig (professor UiT), Rødts Elin Jørgensen, Bjørn Willumsen, og Ingrid Evertsen.

I pressemeldingen heter det at:

«Folket i Troms står sammen med Finnmark i denne historisk viktige saken for våre to fylker. Vi krever at den klare folkeviljen i våre to fylker må respekteres!»

Powered by Labrador CMS