Et lite netto driftsoverskudd, litt høyere gjeld og et nærmest stabilt disposisjonsfond er hovedelementene i regnskapet fra Arendal. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Et lite netto driftsoverskudd, litt høyere gjeld og et nærmest stabilt disposisjonsfond er hovedelementene i regnskapet fra Arendal. Foto: Magnus Knutsen Bjørke
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Halvert resultat i sørlandsby

Driftsresultatet ble dårligere enn det staten og KS regner som sunt, viser ureviderte tall fra Arendal.

Arendal fikk et netto driftsresultat på 46,3 millioner kroner i fjor, ifølge det ureviderte regnskapet som nå er oversendt revisjonen. Det er 57 millioner kroner mindre enn i 2016.

Målt mot kommunens samlete inntekter, er netto driftsresultat på 1,3 prosent. Netto driftsresultat er litt lavere enn den generelle anbefalingen fra staten og KS via Teknisk beregningsutvalg, på 1,75 % for en vanlig kommune. Driftsmarginen var også langt lavere i fjor enn i 2016, ifølge de foreløpige tallene.

Inntektene økte med 4,2 prosent i fjor. Samtidig økte lønnsutbetalingene i kommunen økte med 6,2 prosent i fjor. Samlet tilsvarer lønnsutgiftene nå 46 prosent av de totale inntektene i kommunen.

Arendal har nå et disposisjonsfond på 135 millioner kroner. Det tilsvarer 3,9 prosent av brutto driftsinntekter. Disposisjonsfondet var omtrent uendret i fjor.

Langsiktig gjeld i Arendal er nå på 122 prosent av brutto driftsinntekter. I fjor økte gjelda med 190 millioner kroner. Statistisk sentralbyrå publiserer 15. mars økonomitall for hele Kommune-Norge. Da kommer også mer presise tall for gjeld.