Bygger fond før sammenslåing

Resultatbørsen. Etter økonomisk krise for få år siden leverer Lenvik solid overskudd og bygger fond takket være ekstraordinære inntekter i fjor.
Til nyttår går Lenvik sammen med Torsken, Berg og Tranøy til Senja kommune. Regnskapstallene ett år før sammenslåingen viser positiv trend for Lenvik - men mye skyldes oppdrettstillatelser. Arkivfoto: Lisa Rypeng

Lenvik gikk med et godt overskudd på driften i fjor, ifølge regnskapet som nå er oversendt til revisjonen. Driftsoverskuddet er på 2,6 prosent av brutto inntekter, ifølge tallene Kommunal Rapport har mottatt fra kommunen. Staten og KS anbefaler at en normalkommune bør ha en driftsmargin på 1,75 prosent for å ha en sunn økonomi. Lenvik ligger altså et godt stykke over det anbefalte nivået.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!