Endelig kvitt underskudd - men arver nytt fra nyttår

Resultatbørsen. De skal gå sammen med kommunen som har landets største oppsamlede underskudd. Men i Hamarøy peker i alle fall pilene i riktig retning.
Hamarøy fikk et lite overskudd på driften i fjor, ifølge regnskapet som nå er oversendt til revisjonen. Driftsoverskuddet er på 1,3 prosent av brutto inntekter. Det oppsamlede underskuddet er nå borte, ifølge det ureviderte regnskapet. Bildet viser Hamsun-senteret i Hamarøy. Foto: Torbjørn S, Wikimedia Commons. Creative commons-lisens

Hamarøy fikk et lite overskudd på driften i fjor, ifølge regnskapet som nå er oversendt til revisjonen. Driftsoverskuddet er på 1,3 prosent av brutto inntekter, ifølge tallene Kommunal Rapport har mottatt fra kommunen. Staten og KS anbefaler at en normalkommune bør ha en driftsmargin på 1,75 prosent for å ha en sunn økonomi.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.