Politikere i Østfold vil onsdag protestere mot utsettelse av Intercity-satsingen. Illustrasjonsfoto: Vidar Knai / NTB scanpix
Politikere i Østfold vil onsdag protestere mot utsettelse av Intercity-satsingen. Illustrasjonsfoto: Vidar Knai / NTB scanpixVidar Knai / NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Protesterer mot Intercity-utsettelse

Politikere fra alle Østfold-kommunene vil samles langs Østfoldbanens vestre linje for å protestere mot en utsettelse av Intercity-satsingen.

Bane Nor meldte i helgen at de mener det ikke er realistisk å gjennomføre Intercity-utbyggingen slik stortingsflertallet forutsatte da Nasjonal transportplan (NTP) ble vedtatt i fjor. De anbefaler å utsette Intercity-utbyggingen på strekningene mellom Oslo og Hamar, Fredrikstad, Tønsberg og Hønefoss. 

Fra klokken 11.50 onsdag samles politikere fra alle Østfold-kommunene til en markering langs Østfoldbanens vestre linje. Blant de frammøtte er også fylkesordfører Ole Haabeth. 

-Vi skylder østfoldingene å si fra til Bane Nor og bevilgende myndigheter om at en utsettelse av dobbeltsporet ikke er akseptabelt. Forsinkelser vil ramme hele østfoldsamfunnet, sier politikerne i en felles pressemelding onsdag. 

Den nye gjennomgangen fra Bane Nor konkluderer med at utbyggingen tidligst kan være ferdig til Fredrikstad i 2027, til Hamar i 2026, Tønsberg i 2025, Hønefoss tidligst i 2028 og Skien tidligst i 2030.

(©NTB)