SV krever nasjonal lærernorm

Skole. SV-leder Audun Lysbakken sa i sin landsmøtetale at nasjonal styring er nødvendig for å øke lærertettheten.
Skolereform var en av SV-leder Audun Lysbakkens hovedsaker i talen til landsmøtet fredag. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

En nasjonal norm for lærertetthet er ett av SVs fire ultimative krav i eventuelle forhandlinger om en ny regjering.  

– Vi vil gi elevene en garanti om at det skal være maksimalt 15 elever per lærer på første til fjerde trinn, og maks tjue på femte til tiende trinn. Det er et krav SV og norske lærere står sammen om. Det vil utløse 3.000 flere lærere til norske barn. Vi skal gjøre slutt på overfylte klasserom, sa Lysbakken til SVs landsmøte på Gardermoen i dag.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.