Giske vil bruke en halv milliard i året på elev-PC-er

Skole. Trond Giske mener Norge må bli et foregangsland innen digitalisering av skolen. Han vil bruke en halv milliard i året slik at alle elever får egen PC.
Ap-veteran Trond Giske mener vi har råd til å bruke halvannen milliard, avskrevet over tre år, på å sikre at alle norske skoleelever får egen PC eller nettbrett. Arkivfoto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

I dag er det 2,8 elever per datamaskin i norske skoler, og Norge ligger i tet internasjonalt, skriver Klassekampen. Norske elever har god digital kompetanse, men Giske mener likevel det er riktig å satse på mer utstyr.

– Dette har vi råd til, sier den tidligere skolestatsråden, som har kommet med flere utsagn den siste tiden som antyder at han kunne tenke seg den posten igjen dersom det blir regjeringsskifte til høsten.

– Hvis du begynner med mellomtrinnet og ungdomstrinnet, er det til sammen 360.000 elver. Det blir en investering på 1,5 milliarder kroner, med tre års avskriving. Er det mye penger, spør han retorisk om regningen for å skaffe hver elev en egen PC eller nettbrett.

– Vi bruker jo 100 milliarder kroner på skole hvert år, fortsetter han. Han mener også digitaliseringen kan bli billigere, fordi en del elever allerede har utstyr. I tillegg tror han det kan spares penger på digitalt læremateriell fremfor papirbøker.

(©NTB)

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.