– Mange rektorer er bekymret for mobbing

Politikk. Fylkesmennene har fått minst 157 henvendelser fra elever og foreldre etter at den nye mobbeloven kom 1. august. Lederen for Skolelederforbundet tilbakeviser at skoleledere ikke tar mobbing på alvor.
Stortinget har vedtatt at «krenkelse» omfatter også omfatter utestenging, isolering og baksnakking. Skolelederforbundets leder er glad for de nye reglene i opplæringsloven. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

– Jeg møter ingen rektorer som bagatelliserer mobbing, sier lederen for Skolelederforbundet Solveig Hvidsten Dahl.

Elever og foreldre fikk 1. august en større mulighet til å ta opp mobbesaker hos fylkesmannen hvis de ikke er fornøyde med jobben som skolen gjør for å forhindre mobbing.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.