Skolebyråden i Oslo frykter at ressurser må tas fra utsatte skoler, dersom regjeringen ikke følger opp den nye lærernormen med nok penger. Foto: Berit Almendingen
Skolebyråden i Oslo frykter at ressurser må tas fra utsatte skoler, dersom regjeringen ikke følger opp den nye lærernormen med nok penger. Foto: Berit AlmendingenBerit Almendingen
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Skolebyråd skeptisk til lærernorm

Oslos skolebyråd, Tone Tellevik Dahl (Ap), frykter at den nye lærernormen kan gi færre lærere på utsatte skoler.

Lærernormen er en del av budsjettavtalen mellom regjeringen, Venstre og Kristelig Folkeparti. Dahl frykter at ressurser må flyttes fra skoler som allerede har høy bemanning, dersom regjeringen ikke legger nok penger på bordet, skriver  Aftenposten.

– Alt handler nå om hvordan dette finansieres. Jeg forventer at regjeringen blar opp det dette faktisk koster, sier Dahl.

Mer enn 100 skoler vil trenge nye lærere. Foreløpige anslag er på 679 lærerårsverk i hovedstaden.

– Dersom lærere må flyttes mellom skoler for å oppfylle normen, er det de elevene som trenger det mest, som må betale prisen, sier Dahl.

Den borgerlige budsjettavtalen legger opp til økonomiske overføringer ut fra faktiske behov, men detaljene om hvordan dette skal gjennomføres er ikke klare.

– Utgangspunktet er at lærernormen er på skolenivå. Da kompenserer vi behovet som er der, sier finanspolitisk talsmann Kjell Ingolf Ropstad i KrF.

– Ingen kommuner vil få reduserte bevilgninger som følge av denne lærersatsingen. Så blir det opp til den enkelte kommune å prioritere lærerressursene slik at normen blir oppfylt på skolene, til beste for elevene, sier han.

(©NTB)