Advarer mot at lærernorm kan fortrenge andre fagfolk i skolen

Skole. Skolelederforbundet frykter at lærernormen skal fortrenge yrker som psykologer og miljøterapeuter i skolene. 
Rektor Trond Nilsen (t.v.) ved Granstangen ungdomsskole i Oslo har ansatt miljøterapeut Craig Deacon (t.h.) som er utdannet barnevernspedagog. Sindre Mikkelsen tar samme utdanning ved siden av 100 prosent stilling som miljøarbeider. Foto: Berit Almendingen

Ni av ti rektorer ønsker andre yrker i skolen, viser en rundspørring i regi av Skolelederforbundet. Undersøkelsen, der 183 rektorer svarte, ble gjort få uker før de borgerlige partiene ble enige om lærernormen som innebærer at det skal være maksimalt 16 elever per lærer i 1.–4. trinn og maksimalt 21 elever per lærer i 5.–10. trinn. Fra 2019 strammes dette ytterligere inn til 15 per lærer i 1.–4. trinn og 20 elever per lærer i 5.–10. trinn.

Nå frykter Skolelederforbundet at lærernormen vil føre til at skoleledere får mindre mulighet til å velge hvilken kompetanse de vil ha på skolen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.