Rekord - men nær tre av ti fikk ikke læreplass

Politikk. Andelen søkere som fikk læreplass var rekordhøy i 2017, men fortsatt mangler 28 prosent læreplass. Østfold ligger på bunn, mens Aust-Agder har hatt den største økningen. Se fylkestallene her.
– Mange fylker gjør en god jobb med å skaffe læreplasser, men vi er ikke i mål. Det blir stadig flere søkere, og da må vi fortsette satsingen for å få enda flere læreplasser, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) nå i en pressemelding. Arkivfoto: Terje Lien

I 2017 fikk 72 prosent av søkerne plass i norske bedrifter, viser tall Utdanningsdirektoratet publiserte i dag, torsdag. Det er en ny rekord siden målingene til direktoratet startet i 2011, litt opp fra 2016 (69 prosent) og 2015 (68 prosent).

Til sammen mangler 8.071 elever fortsatt læreplass. Knapt 21.000 elever har fått plass. Du kan se oversikten over fylkene nederst i saken.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.