Kunnskapsministeren sier nei til mobilforbud

Skole. Til tross for at elevene gjør det bedre på skolen når mobiltelefoner er forbudt i klasserommet, ønsker ikke kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) et nasjonalt forbud.
– Det er viktig at skolene har tydelige regler for mobilbruk i timene, sier Røe Isaksen til VG. Arkivfoto: Terje Lien

VGviser onsdag til en større studie fra universitetet i Texas i USA der man har undersøkt engelske skoler som har praktisert forbud mot mobiltelefoner i skoletiden. Resultatet viser tydelig at elevene på disse skolene leverer bedre resultater på eksamen.

– Brukt på riktig måte, kan nettbrett og mobiler være nyttige verktøy i undervisningen. Men det kan også lett bli forstyrrende elementer som ødelegger for læring. Derfor er det viktig at skolene har tydelige regler for mobilbruk i timene, sier Røe Isaksen til avisen.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.