27 nye privatskoler til høsten

Skole. Utdanningsdirektoratet har godkjent 27 av totalt 55 søknader om å starte privatskole til høsten. Ordføreren i Inderøy og rådmannen i Lenvik frykter at privatskolene vil svekke det kommunale skoletilbudet.
Blant de 27 nye godkjente privatskolene er det sju montessoriskoler. Drammen får to nye privatskoler, en internasjonal skole, lik den prinsesse Ingrid Alexandra går på i Oslo, og en kristen ungdomsskole. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com

10 av de 27 nye godkjente friskolene er kristne. Det gjelder blant annet Innherred Kristne skole i Inderøy kommune i Nord-Trøndelag med 7.000 innbyggere. Skolen er godkjent for inntil 20 elever og skal leie Framverran skole der skiløperen Petter Northug startet i 1. klasse. Bygdeskolen ble nedlagt i 2010.

Den nye privatskolen har forbindelse til et hjemmeundervisningsmiljø i Mosvik som i 2013 ble slått sammen med nabokommunen Inderøy.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.