Skoleelever må fortsatt melde seg på skolegudstjenester, slår departementet fast. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
Skoleelever må fortsatt melde seg på skolegudstjenester, slår departementet fast. Foto: Gorm Kallestad / NTB ScanpixGorm Kallestad / NTB SCANPIX
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Departementet holder fast på påmelding til skolegudstjenester

Kunnskapsdepartementet vil ikke etterkomme Kirkerådets ønske om å droppe ordningen med aktiv påmelding til skolegudstjenester.

Kirkens klage på de nye retningslinjene tas ikke til følge, skriver Vårt Land.

– Kunnskapsdepartementet har ikke planer om å endre retningslinjene for gudstjenester eller andre religiøse aktiviteter i skoletiden, heter det i brevet til Kirkerådet.

Det utløste kraftig debatt da Utdanningsdirektoratet i høst offentliggjorde en ny anbefaling om at skolene organiserer deltakelse ved at elevene aktivt melder seg på skolegudstjenester. Kirkerådet, Den norske kirkes sentralkirkelige styringsorgan, var blant dem som protesterte.

Kommunikasjonssjef i Human-Etisk Forbund, Agnieszka Bryn, er svært fornøyd med den klare holdningen fra Kunnskapsdepartementet.

– Det er gledelig at Kunnskapsdepartementet forstår at hvis vi skal ha en likestilt fellesskole der alle elever blir inkludert, så kan ikke noen religioner gis forrang foran andre. Så lenge skolene arrangerer skolegudstjenester, må elevene også få alternative tilbud, og aktiv påmelding må være regelen. Tro og livssyn må behandles likt, sier hun til Fri Tanke.