Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) (bildet) har bestemt seg for å evaluere lærerløftet. Hittil har han kun fått rapportert enkelte tall fra Utdanningsdirektoratet, men dette er ikke godt nok, mener Røe Isaksen. Foto: Audun Braastad/NTB scanpix
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) (bildet) har bestemt seg for å evaluere lærerløftet. Hittil har han kun fått rapportert enkelte tall fra Utdanningsdirektoratet, men dette er ikke godt nok, mener Røe Isaksen. Foto: Audun Braastad/NTB scanpixAudun Braastad/NTB scanpix
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Isaksen vil likevel evaluere lærerløftet

Lærerløftet var en av de viktigste satsingene til Sosialistisk Venstreparti og daværende kunnskapsminister Kristin Halvorsen. Men det varer i utgangspunktet bare til 2017.

Den planlagte følgeevalueringen ble stanset av Halvorsens etterfølger, Torbjørn Røe Isaksen (H), allerede i 2013. Nå har statsråden bestemt seg for å evaluere prosjektet likevel. Hittil har han kun fått rapportert enkelte tall fra Utdanningsdirektoratet, men dette er ikke godt nok, mener Røe Isaksen i dag.

– Det man ikke får til med denne rapporteringen, er en systematisk sammenligning med andre skoler kontrollert for andre ting som kan forstyrre effekten. Det betyr, i selverkjennelsens lys, at beslutningen som ble tatt i 2013 ikke var god nok, sier han til Aftenposten.

Han sier at de hadde en diskusjon om det faglige opplegget for følgeevalueringen for tre år siden.

– Lærerressurser var allerede fordelt, og vi hadde ingen mulighet til å lage effektforskning i ordets strenge forstand. Vi mente derfor at vi kunne få god nok informasjon ved at Utdanningsdirektoratet rapporterte basert på tilgjengelige tall, sier Isaksen.

SV-leder Audun Lysbakken har kritisert kunnskapsministeren for å droppe evalueringen og tok saken opp under Stortingets spørretime onsdag.

– Det er en innrømmelse av at han selv gjorde en kritisk feilvurdering, og det vil ikke være mulig å få den samme kvaliteten på evalueringen nå som om den hadde blitt satt i gang høsten 2013, mener Lysbakken.

(©NTB)