Avviser ny skolerangering

Skole. KS er sterkt imot regjeringens forslag om å innføre en nedre grense for skolekvalitet.
KS mener målene på skolekvalitet er for snevre, sier avdelingsdirektør for utdanning Erling Lien Barlindhaug. Foto: KS

– Regjeringen vil ta alle tilgjengelige indikatorer og statistikk og lage en rangeringsliste der de setter en nedre grense. Vi mener at de indikatorene som vi har, blant annet nasjonale prøver og elevundersøkelsen, gir et for snevert bilde av innholdet og kvaliteten i norsk skole, sier avdelingsdirektør for utdanning i KS Erling Lien Barlindhaug.

Regjeringen vil gi alle skoler en lovpålagt plikt til å gi intensiv opplæring i lesing, skriving og regning til elever i 1. til 4. klasse, dersom de strever.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.