Flest blir mobbet når de er på skolen

Skole. Av barn og unge som blir mobbet, sier 69 prosent at det bare skjer når de er på skolen, ifølge funn fra chattetjenesten «snakkommobbing.no».
Flesteparten av dem som tar kontakt med chattetjenesten Snakkommobbing.no, oppgir at mobbingen skjer på skolen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Bare 9 prosent av dem som oppsøker tjenesten sier at de kun blir mobbet på nett, skriver  NRK.

– Det er overraskende fordi det er mye oppmerksomhet om det som skjer på digitale medier. De som tar kontakt med oss, er mye mer opptatt av det som skjer i møte med andre på skolen, sier leder for Snakkommobbing.no, Andreas Eidem, til kanalen.

Tjenesten opplever at pågangen er størst etter skoletid, mens antall henvendelser synker i perioder det er fri fra skolen. I fjor mottok Snakkommobbing.no 5.500 henvendelser.

Over halvparten av dem som tar kontakt oppgir at de ikke har snakket med voksne om mobbeopplevelser før, ifølge Snakkommobbing.no.

(©NTB)

Flere artikler om
Emner

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.