Tre måneder etter skolestart er det 44 barn som fortsatt ikke har dukket opp i Oslo-skolen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.com
Tre måneder etter skolestart er det 44 barn som fortsatt ikke har dukket opp i Oslo-skolen. Illustrasjonsfoto: Colourbox.comcolourbox.com
Denne artikkelen er over ett år gammel. Den kan inneholde utdatert informasjon.

Færre barn forsvinner fra skolestart i Oslo

44 barn som skulle vært elever i Oslo-skolen, møtte ikke opp til skolestart i høst, og ingen vet hvor de er. Kommunen tror de befinner seg i utlandet.

37 av de 44 barna som ikke møtte til skolestart i august, er førsteklassinger, skriver Aftenposten.

Antallet barn som forsvinner fra skolen, er nesten halvert på fem år. I skoleåret 2012/2013 var det 81 barn som aldri møtte til skolestart.

Utdanningsetaten i Oslo kommuner bruker mye ressurser på å prøve å spore opp barna. Avdelingsdirektør Margaret Westgaard i Utdanningsetaten sier til avisen at de likevel ikke har oppnådd kontakt med foreldrene til de 44 barna. Etaten tror de befinner seg i utlandet.

– Vi er maktesløse i mange situasjoner. Norsk lov gjelder ikke i utlandet, og det er ikke forbudt for foreldre å ta med barna til utlandet, sier hun.

Kommunen vurderer politianmeldelse hvis de finner barnet i Norge og mener at foresatte holder barnet borte fra opplæring. Ingen foreldre er politianmeldt så langt.

(©NTB)