Dropper tentamen for å dempe stressfølelsen hos elevene

Skole. På Osterøy ungdomsskole i Hordaland har skoleledelsen valgt å droppe tentamen etter at en undersøkelse viste at nesten halvparten av elevene opplevde at de var stresset som følge av skolearbeidet.
Halvparten av jentene og fire av ti av guttene ved ungdomsskolene i Osterøy svarte i en undersøkelse at de stresser med skolearbeidet, og at det gjør dem utslitt. Illustrasjonsoto: Berit Roald, NTB scanpix

Dermed er det bare eksamen elevene er nødt til å ta, en prøve skolene også er pålagt å ha, skriver lokalavisen Bygdanytt.

– Vi trenger ikke prøver for å finne ut hvor elevene står faglig. En prøve gir bare svar på hvor eleven står akkurat der og da, og hva de vet om spørsmålene de får. Nå får både vi og elevene isteden ro på oss til å gjennomføre undervisningen på en best mulig måte for at elevene skal stå best mulig rustet til å komme inn det stedet de ønsker, sier lærerne Solveig Hole og Tore Langeland til avisen.

Det var en undersøkelse på de to ungdomsskolene på Osterøy – Osterøy i Lonevåg og Danielsen på Valestrand – som viste at mange av elevene føler seg stresset av skolearbeidet. Halvparten av jentene og fire av ti av guttene svarte at de stresser med skolearbeidet, og at det gjør dem utslitt.

Elever som er intervjuet, sier kanskje ikke overraskende at de jubler over at tentamensordningen er kuttet ut, og at det dermed er blitt færre prøver.

– Dette har selvsagt redusert stressnivået blant elevene, sier de.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.