Flertall for å evaluere seksårsreformen

Skole. Et flertall på Stortinget støtter Senterpartiets forslag om å evaluere seksårsreformen, og vil ha mer lek på første trinn.
Stortingsflertallet vil ha mer utelek på første trinn i skolen. Bildet er fra Hareid. Arkivfoto: Magnus Knutsen Bjørke

– Vi støtter intensjonen med seksårsreformen, men det som skulle være en reform på de yngste elevenes premisser, har underveis blitt til noe ganske annet, sier Senterpartiets Marit K. Strand til Avisenes Nyhetsbyrå.

Partiet har fremmet et representantforslag om evaluering av seksårsreformen, som ifølge ANB får støtte av SV, Ap og KrF. Det er ikke aktuelt å utsette skolestarten, men partiene vil ha endringer på første trinn.

– Lærerne må få større handlefrihet til å legge opp undervisningen. Nå blir den for teoritung. Det begrenser både lærerne og utbyttet for de yngste skoleelevene, sier Strand.

Høyres Kent Gudmundsen sier han vil gjerne ha mer kunnskap om hva som kan bringe skolen i riktig retning, men understreker at «vi må passe oss for å sette i gang arbeid om kunnskap som vi allerede har».

– Vi er også for mer frilek og utetid. Det er derfor vi også har startet tidenes slankekur av skolefagene med fagfornyelsen. Det skal bli mindre overflatisk læring i skolen. Hverdagen skal i større grad bli praktisk rettet og ta høyde for elevenes mangfold, sier han til ANB.

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.