Nær 50.000 elever får spesialundervisning

Skole. Andelen elever som får spesialundervisning er stabil, men det er fortsatt store forskjeller mellom kommunene. I Søndre Land gikk andelen ned med 29 prosent i fjor. Sjekk din kommune her.
Andelen elever i grunnskolen som får spesialundervisning, har variert mye de siste 15 årene. I 2000 fikk 5,9 prosent av elevene spesialundervisning. I fjor var andelen 7,8 prosent. Illustrasjonsfoto: Magnus Knutsen Bjørke

– Enkelte av skolene har brukt ressursene til å styrke det ordinære undervisningstilbudet. Det har redusert antall vedtak om spesialundervisning, sier kommunalsjef for oppvekst Knut Åge Berge i Søndre Land.

Andelen elever som får spesialundervisning er fortsatt stabil, på 7,8 prosent, og det er store forskjeller mellom kommunene, viser de foreløpig Kostra-tallene.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.