Advarer mot ensidig omdømmebygging

Åpenhet. - Ledere må vokte seg for å la et godt omdømme gå på bekostning av ytringsfrihet, slik vi har sett eksempler på i Oslo-skolen, sier fagdirektør Anine Kierulf.
Fagdirektør Anine Kierulf (t.v.) ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter og forskningssjef Sissel Trygstad ved Fafo holdt innledningforedrag om ytringsfrihet ved den åpne høringen om ytringsfrihet i Oslo-skolen i dag, tirsdag. Foto: Terje Lien

– Offentlige ledere driver med omfattende omdømmebygging. Man vil se vakker, flott og diamantaktig ut. Det er ikke dumt å skulle ha et godt omdømme, men det er ikke godt nok hvis man ikke tåler kritiske stemmer, sa Kierulf, som er fagdirektør ved Norges nasjonale institusjon for menneskerettigheter da hun tirsdag deltok i en høring om ytringsfrihet i Oslo-skolen. 

Bakgrunnen for høringen i regi av kultur- og utdanningskomiteen i Oslo, er debatten som startet da lektor Simon Malkenes fortalte om forholdene i Oslo-skolen i Dagsnytt 18 i mars.

Lese mer?

Jeg er abonnent

Jeg er ikke abonnent

Bli abonnent

Spørsmål? Kontakt oss på redaksjon@kommunal-rapport.no

Flere artikler om

Delta i debatten

Vi setter stor pris på at du deler ny kunnskap, dine egne erfaringer og diskuterer med oss og andre lesere. Du må bruke ditt fulle navn for å delta i debattene. Debatten vil bli moderert i tråd med de presseetiske regler. Modereringen skjer i etterkant av publiseringen.